вторник, 30 август 2011 г.

Цвят: Избери си Цвят

                                       
Капка по капка изтича денят.Стича се по улеите, разлива се по улиците и вместо сбогуване оставя мокър блясък. Стъпкани и мръсни, останките от Днес плуват печално в помийната яма.
Оцелели по чудо парченца Меланхолия се забиват в подметките на Честния гражданин, за да му нопомнят колко глупаво честен е всъщност и други като него, сиво сиви хорица, мачкат уверено тъжната мисъл. Напук на безстрастното мълчание в камбаните удрят се нейните писъци.
 Без помен от цвят, все нюанси на сивото по лицата на хората,  в обложката на мислите, думите им в сиви краски, плановете още в зародиш сиви. Забранени от умората са погледи с друг цвят. Богата гама от най-актуалното сиво. Избери си нюанс преди да се включиш в модерното множество.

3 коментара:

  1. от сивите сиви не мога да избера... Имам достатъчно - не ми трябват още... Избирам си слънчево жълто с краски оранжево, откраднато от залеза ;) (sun)

    ОтговорИзтриване
  2. е, мименце нека е слънчево жълто тогава !

    ОтговорИзтриване
  3. и тя каза : Да бъде светлина! (защото дълбоко в себе си вярвам, че Бог е жена )

    ОтговорИзтриване

Напускам себе си безброй пъти.Лутайки се не намирам път.  Не срещнах никой, след хиляди кръстопэти , не знам сега къде принадлежа. За кой ли...